Euskera


Cupcakeak


Txokolate eta txuriaz bainila cupcakeak
Osagaiak (12 cupcakeak)
100 gr gurin
150 gr irin
150 gr azukre
16 gr legamia hauts (gutun azal bat)
3 handi arrautzak
Bainilako esentzia

Labea 180º tan aurretik berotuko da. Cupcake entzat moldean kapsulak jarriko ditugu.

Giro-tenperaturan egongo den gurina irabiatzen da, gero azukrea eta arrautzak bat- banan gehituko ditugu. Legamia eta irina bahetuko ditugu eta gehitzen da bainilako esentziako koilaratxokada batekin. Nahastea kapsuletan botako dugu, bete gabe, 15-20 minutuetan labean uzten da. Moldean minutu batzuk utziko dugu hozteko eta gero sareta batean pixka bat gehiago.




Txokolate buttercream
100 gr gurin
100 gr azukre-hauts
2 koilaratxokada kakao
Azukreko zilarra eta urea koloreko bolatxo batzuk

Gurina irabiatzen da oinarri krematsua lortu arte, gero azukrea poliki poliki gehitzen da eta bukaeran kakao koilaratxokadak, osagai guztiak irabiatuko ditugu. Nahastea, izar-itxurako ahoko batez, mahuka batera botatzen da eta kanpotik barrura edertuko dugu. Bukatzeko azukreko bulatxoak botako ditugu.




Txokolate txuriaz estaldura
150 gr txokolate txuria
2 koilarakada esne
2 koilarakada gurin
Txokolate-birrindurak

Txokolatea eta gurina maria bainuan berotzen da ore homogeneo bat lortu arte, sutik kentzen da eta minutu batzuetan uzten da hozteko. Gero esnea eransten da eta irabiatzen da osorik osatu arte. Nahastea 20 minutuetan hozkailuan sartzen da eta gero, lehen bezala, mahuka batera botatzen da eta era berean edertuko dugu. Estaldura gainean txokolate birrindurak banatzen da. 



(Itzulpena: Ezequiela, nire euskera irakaslea)

______________________________________

Aitaren pastela




Txokolate beltza eta koko birrinduta estalduraz azenario tarta

Osagaiak (8 pertsonentzat)
400 gr azenario berrinduta
300 gr irin
300 gr azukre
16 gr legamia hauts  (gutun azal bat)
3 arrautz
250 ml olio
Gatza pixka bat

Labea 170º tan berotuko dugu aurretik. Holdea gurinez koipetzuko dugu  eta gero irineztatuko dugu. Ontzi batean arrautzak eta azukrea irabiatuko ditugu nahaste krematsu bat lortu arte eta gero olioa botako dugu. Irina eta altxagarri lehenengo nahastearekin batuko ditugu, eta gatza eta azenarioa ere bai.
Posible da azukre beltzarekin tarta egitea, baino kasu honetan bizkotxoa ez da igoko hainbeste.
Nahastea moldera botako dugu eta labean sartuko dugu, han 40-45 minutu utziko dugu. Zotz bat garbi ateratzen bada ondo dago. Labetik atera, 15 minutu pasa eta gero sareta batean utziko dugu ondo hotzeko.

Estaldura:
250 gr estaldurako txokolate beltza
3 koilarakada esnegain likido
Koko birrinduta

Txokolate eta esnegain likidoa maria bainuan berotuko ditugu. Minutu batzuetan zehar hoztea utziko dugu. Bizkotxo gainean botako dugu eta kokoarekin apainduko dugu. Ondo izan!!



(Itzulpena: Ezequiela, nire euskera irakaslea)


_________________________________________________________________________________

La tarta de papá

Llevaba unas cuantas semanas con antojo de tarta de zanahoria, una de mis favoritas, y mientras la preparaba me vino a la mente una anécdota de mi niñez que es muy divertida… Yo siempre fui súper fan de las muñecas barbie, tenía prácticamente todas, además de la casa totalmente equipada, el coche, las mascotas, la piscina, la cafetería, en fin, hasta vestidos de novia hechos por una modista. Una navidad me trajeron los reyes magos un horno de la barbie que incluía un recetario para preparar tartas y pizzas muy originales, recuerdo que era una bombilla lo que calentaba ese fabuloso horno rosa y yo tan ilusionada preparé un pastel de chocolate especialmente para mi papá, lo que no he contado es que aquel experimento terminó tan quemado que parecía una piedra y el bendito de mi padre se lo comió entero porque lo había preparado su hija… Sólo por ese detallazo se merece que le dedique esta y mil recetas más.

Tarta de zanahoria con cobertura de chocolate negro y coco rallado

Ingredientes: (8 personas)
400 gr de zanahoria rallada
300 gr de harina
300 gr de azúcar
16 gr de levadura en polvo (un sobre)
3 huevos L
250 ml de aceite
Una pizca de sal


Precalentar el horno a 170º. Engrasa el molde con mantequilla y enharínalo. En un recipiente aparte bate los huevos con el azúcar a velocidad media hasta que quede una mezcla cremosa y luego vierte el aceite. Tamiza la harina con la levadura y agrégala a la mezcla anterior junto con la pizca de sal y la zanahoria rallada.




En esta receta utilicé azúcar blanca pero si lo prefieres puedes preparar la mezcla con azúcar moreno o mascabado (ten en cuenta que al ser más densa el bizcocho no subirá demasiado).
Vierte la mezcla en el molde y hornea 40-45 minutos aproximadamente o hasta que el palillo salga limpio. 



Déjalo enfriar 15 minutos y desmóldalo sobre una rejilla para que se enfríe completamente. 




Cobertura:
250 gr de chocolate negro de cobertura
3 cucharadas de nata líquida
Coco rallado

 Calienta el chocolate al baño maría con la nata líquida. Déjalo enfriar unos minutos. Baña el bizcocho por encima con una cuchara y finalmente decora con coco rallado. ¡¡Que la disfrutes!!